Nagy Ágnes Hannah

A nyelv kész varázslat. Mágikus jelképekkel kommunikálunk: minden betű egy jelkép, minden szó egy szimbólum. Játsszunk velük

IAz angyalok kilenc kara Dr. Rudolf Steiner szerint:

 

Első kar:                             Második kar:                         Harmadik kar:

Szeráfok                             Kyriotéták                             Archaiok   

Kerubok                              Dynameik                             Arkangyalok

Trónusok                            Exousiaik                              Angyalok – őrangyalok

 

     
Az Archaiok (Arkangyalok, Őrangyalok) a civilizációk sok ezer éves történetét irányítják.

Áttekintik a teljes emberi kultúrát. Azon fáradoznak, hogy a megszületendő lelkek minél több tapasztalattal gazdagodjanak. Az Archaiok feje most éppen Mihály arkangyal, azért, mert jelenleg minden szinten óriási harcok dúlnak a lázadó erőkkel.


Az Angyalok feladata a teljes emberi kultúra áttekintése.


Az Arkangyalok 350 évenként váltják egymást. 1879 óta Mihály van velünk. Mihály arkangyal arra biztatja az emberiséget, hogy ne csak higgyen, de találjon belső erőforrásokat és fejlesszen ki magában új gondolkodásmódot, amely segítségével eljuthat oda, hogy közvetlenül megtapasztalhatja a magasabb rendű világokat. Amikor a személyiség tudatos kapcsolatba kerül a mennyei birodalommal, akkor lehetővé válik számára, hogy Isten szeretetének és bölcsességének élőtanúja legyen ezen a Földön.

Mihály arkangyal ajándéka, hogy az emberiség képes önmagát új módon fejleszteni a spirituális képzelet, az inspiráció és az intuíció felhasználásával.

A képzelet azt mondja: „Látom magam előtt.” Az inspiráció: „Hatunk egymásra.” Az intuíció: „Én is az vagyok.”

Az arkangyalok szorosan kötődnek az évszakokhoz:

itt nálunk, az északi féltekén a nyárhoz Uriel, az őszhöz Mihály, a télhez Gábriel, a tavaszhoz pedig Rafael. A déli féltekén Gabriel a télhez, Rafael a tavaszhoz, Uriel a nyárhoz, míg Mihály az őszhöz.

Az arkangyalok Isten akaratának megvalósítói.

Gábriel arkangyal a kapcsolattartás szakembere. Ő szólaltatja meg azokat az égi hangokat, amelyek világosságot hoznak a sötétségbe, ihletet és isteni intuíciót hordoznak. Mindig arra figyel, hogy milyen szavakat használunk, szavainkkal milyen gondolatokat akarunk átadni, és abban, amit mondunk, mennyi az igazság.

Amikor egy kultúra vagy egy nemzet életében nagyváltozások készülődnek, akár szellemi megújulás által, akár pedig úgy, hogy megszületnek azok a személyek, akik e folyamatban vezető szerepet fognak játszani, Gábriel a legkülönbözőbb módon támogatja azokat, akik e folyamatban részt vesznek.

Álmainkban, az őrangyalunk közvetítésével, megszólaltatja bennünk az égi hangot.

Gábriel befolyása az északi féltekén télen a legerőteljesebb, ebben az időszakban az égiek könnyebben kerülnek kapcsolatba az emberekkel. Ezért a téli időszak a legalkalmasabb arra, hogy elmélyüljünk a lelki gyakorlatokban, hogy a szellem dolgaival foglalkozzunk, és közelebb kerüljünk Istenhez.


Rafael arkangyal a gyógyító. (Egy régi történet szerint, Rafael egy nap csatlakozott Tóbiáshoz, a vak Tobit fiához, és csak útjuk végén tárta fel előtte valódi kilétét. Tóbiás halat fogott, Rafael pedig megmutatta neki, hogy hogyan készítsen gyógyszert a hal különböző testrészeiből, hogy aztán azzal meggyógyíthassa apja szemét.)

Rafael egyensúlyba hozza a dolgokat, és éppen ez a képessége hozza őt kapcsolatba a gyógyítással. Eredetileg egy bot köré csavarodó fekete és fehér kígyó volt a szimbóluma, amely a gyógyítás „nyílt titok” voltára utalt, vagyis a fény és a sötétség testünkben, lelkünkben uralkodó egyensúlyára.

Rafael másik fontos befolyási övezete a határterületek, olyan helyek, ahol két birodalom találkozik, mint például a horizont, ahol összeér a fönt és a lent, napnyugtakor és napkeletkor az éjszaka összeér a nappallal. Ilyenkor, ha nem is tudatosan, de mi is érezzük a természetben eluralkodó nyugalmat, és nyugalom támad lelkünkben is. Ezért van az, hogy az alkotó szellemek éppen e két napszakban a legihletettebbek, és a betegségek is, különösen a nagy lázzal járók, ilyenkor szoktak jó vagy rossz irányba fordulni.

Rafael évszaka a tavasz, itt az északi féltekén. Szorosan együttműködik Mihály arkangyallal, és ez a kapcsolat befolyással bír a szellemi bátorságra.

Rafaelnek az a dolga, hogy segítsen minket megteremteni az egyensúlyt ebben a világban, akkor világossá válik, hogy mindezt csak szellemi bátorsággal lehet véghezvinni. Mindegy, hogy fizikai, szellemi vagy érzelmi gyógyításról, illetve egyensúlyteremtésről beszélünk, e folyamatban szükségszerűen jelen kell lennie a bátorságnak. Az igazi szellemi bátorság pedig abból a vágyból fakad, hogy egy adott helyzetben valódi egyensúlyt tudjunk teremteni.

Rafael az, aki elősegíti az Istent dicsérő művészi munkák megszületését. Az Isten fényéből születő, igazi kreativitás megköveteli, hogy a lélekben tökéletes egyensúlyban legyen az igazság, a szépség és a jóság. Ahhoz pedig, hogy ezt elérhessük, szellemi bátorságra van szükségünk.

Rafael úgy igyekszik meggyógyítani egy kultúrát vagy egy nemzetet, hogy arra buzdítja a benne élőket, hogy az emberiség magasabb céljait szolgálják.


Mihály arkangyalnak különleges helye van az angyalok sorában, mivel az ősi Nap korszakában, amikor Naprendszerünk még nem létezett, ő volt a legfejlettebb és legtettrekészebb. Amikor egyes angyalok lázadást szítottak a mennyben, Mihály volt az, aki megvédte Isten terveit az emberrel kapcsolatban. Mindenkin kész segíteni, aki meg akar szabadulni a sötétség erőitől. Csak hívnunk kell. Azt azonban jó, ha szem előtt tartjuk, hogy a negatív hatásoktól való megszabadulás belső változásokat feltételez, ezért el kell fogadnunk mindent, amit Mihály arkangyal tesz, mert bizonyosan azért teszi, hogy épségben megőrizze Istenhez fűződő kapcsolatunkat. Viszont szigorúan csak azokon segít, akik szeretik Istent.

Mihály arkangyal évszaka az ősz, amikor számba vesszük munkánk eredményét és felkészülünk a télre. Rafael arkangyallal együtt azon fáradoznak, hogy eloszlassák a sötétséget és megteremtsék a fény uralmát.

Mihály arkangyal az emberi lelket és tudatot világosítja meg, ennek nyomán pedig megszületik a belső szabadság.


Uriel arkangyal az a nagymester, aki félresöpör mindent, ami lényegtelen, és feltárja előttünk a rejtett titkokat. Ő a szeretetteljes mester, aki hozzáférhetővé teszi számunkra a szellemvilág csodáit. Ahol ő munkálkodik, ott a zűrzavar helyébe rend lép, és nyilvánvalóvá lesz az egészséges jövő felé vezető út. Az őszinteség felé vezeti az emberiséget, azért, hogy a külső és a belső igazság eggyé válhasson. Ebből következik, hogy aki nincs szövetségben Istennel, az fájdalmas tapasztalatként éli át Uriel rá gyakorolt hatását.

Uriel mindent elvet, ami hamis, szigorú szemmel figyeli az embert, és arra buzdítja, hogy külső megnyilvánulási formát találjon belső késztetéseinek.

Uriel évszaka, az északi féltekén, a nyár. Gábriel arkangyallal együtt azon fáradozik, hogy a lelkében megtisztult, Isten szavát befogadni kész emberiséget egy magasabb szellemi szintre emelje. Gábriel fontos szerepet játszik az emberiség ébresztgetésében,és feladatát a nagy tanító, igazságfeltáró arkangyal, Uriel segítségével tudja elvégezni.ANGYALOK ÉS ZODIÁKUSOK

 

Kos angyalai – (Camael – óra) – Mars – Vörös - ^ - Aiel, Machidiel. Nyers energiát képviselnek, gyorsan, azonnal cselekednek. Vezetést, lelkesedés, az erőt és a küzdelmet befolyásolják.

Bika angyalai – (Uriel – óra) – Vénusz – Türkiz, zöld - _ - Tual, Asmodel. Nyugodtak, állhatatosak, mezőgazdaság, esztétika, növekedés. Kitűnő tervezők, átlátják a hierarchiákat. Felügyelik a jövedelmet és a vagyont, karriert, a megillető pénzek visszafizetésében is segédkeznek.

Ikrek angyalai – (Rafael – óra) – Merkúr – Ezüst - ` - Giel. Lelki folyamatok, kommunikáció, ötletek. Kiváló hírverés szükségessége esetében is segítenek.

Rák angyalai – (Gábriel – óra) – Hold – Sötétkék, zöld - a - Cael, Manuel, Muriel. Érzelmi energiák, megszerzettek megőrzésében segítenek, családi otthon (szépítés, átalakítás), befolyásolják a körülményeket. Ingatlanok birtoklása is hatáskörükbe tartozik.

Oroszlán angyalai – (Mihály – óra) – Nap – Narancssárga és sárga - b - Verchiel. Gyors segítség szívügyekben, kényelem, képzelet. Bármit lehet kérni tőlük.

Szűz angyalai – (Rafael – óra) – Merkúr – ezüst, sötétkék - c - Voil, Voel, Hamaliel. Kutatás, nyomozás, elegancia, művészet, nehézségek elsimításán dolgoznak, ha megkéred őket.

Mérleg angyalai – (Uriel – óra) – Vénusz – rózsaszín és világoskék - d - Zuriel, Jael. Harmónia és egyensúly, jogi események, tanácsadás. Megoldás keresésében segítenek.

Nyilas angyalai – (Sachiel – óra) – Jupiter – lila, sötétkék - f - Advachiel, Adnachiel, Ayil, Sizajasel. Ha valaki keresi az életben a helyét. Könyvkiadás, utazás, fel nem derített lehetőségeket tárnak fel, nemzetközi vonatkozású dolgokban segítenek.

Bak angyalai – (Cassiel – óra) – Szaturnusz – barna és fekete - g - Hamael, Casujoiah. Idővel és térrel kapcsolatos témák, érettség, önfegyelem, üzlet és becsület, bankügyletek, biztosítások, egészség, nyomozás.

Vízöntő angyalai – (Rafael – óra) – Uránusz – színjátszó kék - h - Cambiel, Ausiel. Feltalálás, felfedezés, ha lendületre van szükséged, hosszútávú célok, barátság, remények, kívánságok.

Halak angyalai – (Gábriel – óra) – Neptunusz – tengerzöld - i - Barchiel, Pasiel. Természetfeletti energiák, orvoslás, alkotókészség.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 37
Heti: 64
Havi: 593
Össz.: 144 402

Látogatottság növelés
Oldal: Angyalokról
Nagy Ágnes Hannah - © 2008 - 2019 - szavakkal.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kelta mondakör - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »